angol szókincs

angolszöveg

angolszöveg

SZÓBELI ANGOL – SZITUÁCIÓK

2013. február 20. - notary

feelings.jpg

⇒ Euroexam B2 szóbeli részéhez hasznosnak tűnő linkek (=anyagok),  hála s köszönet az összeállító-publikáló kollégáknak! A másodikban csak a mondatkezdetek vannak megadva, nagyon jók, kreatívan használhatjátok őket többféle szituban.

http://easyenglish.5mp.eu/web.php?a=easyenglish&o=HYZjlxzCH7

http://www.eslgold.com/speaking/speaking_situations.html

⇒ Az alap természetesen változatlanul a Euroexam oldalán található rengeteg segédanyag, a tanulási és vizsgatippeket feltétlenül olvassátok át jó néhányszor, és a Facebookon kövessétek be a vizsgaközpontot!

⇒ A brit etikettre vonatkozó fontos szabályokat ITT találhatjátok, gyakran előadódó helyzetekben mit illik (pl. késés esetén).

⇒ ITT VISZONT: letölthető, nyomtatható színes-szagos, képes-táblázatos anyagok több témában, üdítő színfolt lehet, ha már unsz mindent -- alapvetően nyelvtanároknak készültek, de hát ugye ők meg nektek szánják :-)

ITT PEDIG kérdések özönét találjátok, ami 1. egyrészt segít a kérdés mint műfaj begyakorlásában – ami, valljuk be, nem egy könnyű műfaj, ha angolról van szó; 2. magatokat is tesztelhetitek velük, illetve családtagokat/barátokat megkérhettek rá, hogy tegyék fel nektek ezeket a kérdéseket – és akkor nektek csak a válasszal kell gyötörni magatokat :-)

ITT egy online, a toolbarba illeszkedő ingyenes app: Nimbus Screenshot, van Mozillára és Chrome-ra is -- remekül ki lehet dekorálni vele pl. egy neten olvasott cikket: kiszótározhatsz, aláhúzogathatsz. Jól jöhet szókincsbővítés céljából!

szótanuláshoz ezer app van, amit telefonra letölthettek, én imádom a Quizlet felületét, dizájnját, de ez biztos szubjektív... Viszont valamelyiket érdemes kiválasztani, és utazás közben kicsit előrébb lépni az ismert szavak számát illetően :-)

Kedves Tanítványkák,

tudjátok, ahogy megbeszéltük: a szóbelin mindig azt mondd, amit tudsz, ne azt próbáld meg összeküszködni, amit nem! Nem nagy gond az sem, ha nem mondtok igazat, ha egyébként helyes a mondat :-)

 

Utolsó frissítés ideje: 2017.04.07.

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegboklasz.blog.hu/api/trackback/id/tr815094153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása