angol szókincs

angolszöveg

angolszöveg

Táskafélék angolul: bum bag, tote bag, satchel és társaik

2012. május 15. - notary

 Egyik tanítványom érdeklődött, hogy van a "hasi-tasi", szolidabb nevén: övtáska angolul. Mivel gőzöm sem volt, utánanéztem: hát az angolszászok nem a hasukon, hanem a popójukon hordják az övtáskát, úgy tűnik, mert bum bag a neve :-)

És akkor már itt a többi táskaféle is, bár van, amelyikhez nem tudok egyértelmű magyar megfelelőt -- sokkal differenciáltabb az angol táskaterminológia :-) (előbb kép, aztán szöveg)

sat2.jpg

satchel -- bőr válltáska, általában kettő darab csattal elöl, egy darab hosszú pánttal, és egy füllel kézben cipelés céljából (eredetileg iskolatáskát (hátitáskát) takart)

mess.jpg

messenger bag -- "futártáska", de igaziból azt a legáltalánosabb, minimum A4-es méretű táskatípust jelöli, amit főleg papíráruk, könyvek hordására találtak ki, look it up plz on Google Pics

 

sh2.jpeg

shopper -- bevásárlótáska, persze a dizájnosabb kategória is, amit kb. akárhova föl lehet venni

bpck.jpg

backpack -- elég egyértelmű, de azért leírom: hátizsák

dpck.jpg

daypack -- kisebb hátizsák, pl. urbánus használatra

ttebg.jpg

tote bag -- korábban sporttáska, ma már rengeteg női táskára használják, nem könnyű elválasztani a shoppertől, a sporttáska változatát 2 kisebb fül jellemezte, vállra nemigen lehetett felpasszírozni, kézben/karon volt vihető

eas.jpg

bum bag -- övtáska, "hasi-tasi"

hold.jpg

hold-all, holdall -- mindenféle nagyobb méretű táska, kisebb utazásra vagy egy sűrű hétköznapra (sporttáska is lehet)

pou.jpg

pouch -- minden "tartóka" típusú kis izé :)), tehát pl. mobiltartó tasak, neszesszernek való kis batyu, tolltartószerűség --> vagyis minden olyan indokolatlan kis tartó/tasak, ami felgyűlik a lakásban, mert cuki, és ki is tudjuk fizetni, tehát miért is állnánk ellen neki?!

tbg.jpg

toilet bag -- értelemszerűen neszesszer

shl.jpg

shoulder bag -- minden vállon hordható táska

crss.jpg

across-body bag -- minden átvetve hordható táska

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegboklasz.blog.hu/api/trackback/id/tr874514399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása