angol szókincs

angolszöveg

angolszöveg

Hugh Grant és a News of the World lebuktatása - beszédértés fejlesztése

2011. július 10. - notary

 Hugh Grant némiképp regényes körülmények között szerzett tudomást és bizonyítékokat arról, hogy az ő telefonját is feltörték, hangpostafiókját lehallgatták. A sztorit olvasni spanyolul lehet, a BBC Mundo-n, az angol nyelvű BBC magát az interjút közli (alább a 2. link). Az értés elősegítésére dióhéjban a történet:

Valahol Kentben lerobbant az autója 2010 decemberében, minek következtében kénytelen volt stoppolni (bár lehet, hogy ő csak ott álldogált, de rögvest megálltak neki), s mit ad a véletlen, egy volt újságíró vette föl, aki ráadásul hajdanán a News of the Worldnek is dolgozott. A beszélgetés során elárulta Grantnak, hogy az ő telefonja is hackelés áldozata lett, így szereztek róla információkat a szenzációéhes bulvárlapnál.

Grant újabb találkozót eszközölt ki a volt újságírótól, ahova azonban már felkészülten érkezett, mintegy lehallgatta a lehallgatót: titokban rögzítette a beszélgetést. Az így nyert bizonyítékokat és infókat a nyilvánosság elé is tárta a New Statesman című lapban, valamint rádió- és TV-műsorokban is több ízben beszélt róla. 

Az első link vezet a jobban érthető hanganyaghoz, nagyon szépen, nagyon britisül beszél, majdnem úgy, mint a Love Actually "előszavában":

http://www.bbc.co.uk/news/uk-14033325

A második elején a forgalom zaja hátráltatja kicsit az értést, utána egyre hevesebb vita bontakozik ki Hugh Grant és a fent említett volt NoW-ös újságíró között, időnként a riporter is beleszól - ez kicsit nehezebben érthető hanganyag, de abszolút érdemes párszor meghallgatni:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-14052690

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegboklasz.blog.hu/api/trackback/id/tr243055233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása